SEO is een afkorting voor zoekmachine optimalisatie wat als doel heeft jouw vindbaarheid in zoekmachines te verbeteren. Het is onderdeel van zoekmachinemarketing en is bedoeld om jouw webpagina zo hoog mogelijk te laten scoren in een organische zoekmachine zoals Google, Yahoo, Bing etc. Vermeldingen in deze organische resultaten is in tegenstelling tot zoekmachine adverteren gratis. Het kan een bedrijf dan ook concurrentievoordeel opleveren. SEO bestaat uit drie hoofdcomponenten, namelijk: content, techniek en linkbuilding. Deze hoofdcomponenten kunnen weer worden opgedeeld in subcomponenten. Het is dan ook een zeer omvangrijk proces wat veel tijd kan kosten. Als ondernemer zit je hier wellicht niet op te wachten. Het inschakelen van SEO advies is dan ook zeker aan te raden.

Rankingfactoren

Het is grotendeels onduidelijk hoe zoekmachines zoals Google bepalen wat de zoekresultaten volgorde is. Wel is bekend dat dit gebeurt aan de hand van bepaalde search ranking factors, waarbij aan elke factor een gewicht wordt toegekend. Er zijn veel pogingen gedaan tot het proberen te ordenen van al die factoren naar belang. Om te voorkomen dat resultaten werden gemanipuleerd hebben oude zoekmachines echter hun algoritmes aangepast.

White hat en black hat

In de optimalisatietechniek wordt onderscheid gemaakt tussen white hat en black hat. De white hat technieken worden wel toegestaan door Google en de black hat technieken niet. De black hat technieken zijn dan ook bedoeld om de zoekresultaten te manipuleren. Een bekend voorbeeld hiervan is het plaatsen van trefwoorden in dezelfde kleur als de achtergrondkleur van de website zodat website gebruikers de woorden niet zien, maar webcrawlers wel. Webcrawlers zijn bots die het wereldwijde web doorbladert en ordent. Zij spelen een grote rol in de zoekresultaten van zoekmachines. Gelukkig zijn er ook talloze manieren om wel op een legale manier hoger in de zoekresultaten te komen. Het kan een hoop uitzoekwerk schelen als je besluit SEO advies in te winnen om jou op weg te helpen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *